Brynzová kolečka
V posledním předsvátečním Apetýtu si dáme také poslední předsváteční příspěvek do vašich kuchařských zápisníků.
Budete potřebovat
na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- 75 ml oleje
- sůl
na náplň:
- 100 g dopředu uvařených brambor
- 200 g brynzy
- 100 g zakysané smetany
- 2 vejce
- jarní cibulka
- sůl, pepř
Postup:
- Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
- Přidáme ostatní suroviny na těsto a vyhněteme hladké těsto.
- Zakryjeme a necháme asi 1 hodinu kynout.
- Uvařené, vychladlé a oloupané brambory najemno nastrouháme.
- Jarní cibulku nasekáme.
- Smícháme všechny suroviny na náplň a dochutíme solí a pepřem.
- Těsto na pomoučené ploše rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka.
- Ta klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozpuštěný máslem.
- Doprostřed každého kolečka dáme malou lžičku brynzové směsi a posypeme mletou paprikou.
- Pečeme při 180 stupních asi 15-20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.