Bramborové pusinky
Jednoduché jídlo, které můžete použít jako přílohu nebo si ho dát samostatně – s dobrým dipem nebo zeleninovým salátem.
Středeční Apetýt vás naučí bramborové pusinky. Recept se v tomto období hodí i proto, abyste zpracovali staré brambory.
Budete potřebovat:
- 700 g brambor
- 1 vejce
- 1 lžíci másla
- ½ lžičky soli
- ¼ malé chilli papričky
- 1 lžíci nasekaných lístků petrželky
- 80 g strouhaného parmezánu
Postup:
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme, potom slijeme a rozšťoucháme na kaši.
- Přidáme sůl, máslo, vejce, parmezán a nakrájenou papričku s petrželkou.
- Vše dobře promícháme a necháme 20 minut vychladnout.
- Kaší naplníme zdobící sáček.
- Vyložíme plech pečícím papírem a na něj nastříkáme bramborové pusinky.
- Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 25 minut, dokud pusinky nezezlátnou.
Související
-
Zelené řezy
Pondělní recept Apetýtu bude zelený, slaný, ale vypadat bude jako dezert. Zní to neuvěřitelně? Nenechte se zmást. Připravte si s námi zelené řezy!
-
Taštičky s houbami
Česko je houbařskou velmocí. Na jednu domácnost připadá podle zprávy ministerstva zemědělství v průměru 6 kilogramů nasbíraných hub ročně.
-
Pomazánka na krásu
Díky tomuto receptu možná zkrásníte. Nevěříte? Avokádová pomazánka skutečně podporuje krásnější pleť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka