Andílek na zahřání & andělské pohlazení

Oba drinky andílky připomínají hlavně svým vzhledem – nechybí v nich totiž krémová až žlutá složka a pak také šlehačková čepice. A protože je v nich alkohol, tak jsou to vlastně takoví andílci s ďáblíky v těle. Takže pozor na ně!

Andílek na zahřátí vyžaduje následující suroviny:

  • 4 cl vaječného likéru
  • 150 ml čerstvé pomerančové nebo mandarinkové šťávy
  • smetana ke šlehání
  • skořice

Postup:

  1. Šťávu ohřejeme a nalijeme do vhodné sklenice pro teplé nápoje.
  2. Opatrně přidáme vaječný likér.
  3. Ozdobíme šlehačkou, kterou posypeme skořicí.
  4. Před konzumací promícháme.

A pokud vám vaječný likér moc nevoní, ale zato si i v zimě dáte rádi zmrzlinu, tak je tu pro vás andělské pohlazení. Na dvě sklenice tohoto nápoje bude potřeba:

  • 150 ml pomerančové šťávy
  • 150 ml sektu
  • vanilková zmrzlina
  • 1 pomeranč
  • smetana ke šlehání

Postup:

  1. Z pomeranče oloupeme kůru tak, aby zůstala vcelku, a dáme ji do mrazáku alespoň na 1 hodinu.
  2. Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s předem připravenou šťávou.
  3. Do dvou vyšších sklenic dáme po dvou kopečcích vanilkové zmrzliny, kterou zalijeme sektem a šťávou.
  4. Ozdobíme šlehačkou, na kterou naaranžujeme pomerančovou kůru.

autor: Zuzana Plíšková