Zřícený vánoční strom v Holešově chce město nahradit novým už v příštím týdnu

24. listopad 2019 09:20

Na náměstí Dr. E. Beneše v centru Holešova v sobotu odpoledne zřítil vzrostlý vánoční strom. Při pádu nikoho nezranil, zničil však dva přístřešky přichystané pro vánoční trhy.

Už v příštím týdnu by měl stát na holešovském náměstí nový vánoční strom. Informuje o tom web města v reakci na sobotní zřícení toho původního. Příčina zřícení stromu není známa, podle starosty Rudolfa Seiferta (TOP 09) však k jeho pádu mohl přispět silný vítr.

Zřícený vánoční strom v Holešově

„Musíme všechno prověřit. Problém je, že strom byl skutečně vysoký a hustý, takže s ním zřejmě poryv větru tak zamával, že to nevydržel. Strom se zlomil úplně u země. Budeme se snažit to co nejrychleji uklidit. Naštěstí pod stromem v době jeho pádu nikdo nebyl,“ uvedl starosta. Kromě přístřešků je poničená i vánoční výzdoba, která už byla na stromě nainstalovaná.

Zřícený vánoční strom v Holešově

Stříbrný smrk, který Holešovu věnovala nedaleká obec Roštění, vztyčili na náměstí zaměstnanci technických služeb v pondělí. Město plánovalo rozsvícení vánočního stromu na sobotu 30. listopadu. Za předpokladu, že město nový strom na náměstí umístí již v příštím týdnu, by se tak termín nemusel měnit. „Strom bude v příštím týdnu postaven nový, takže o vánoční atmosféru nepřijdeme. Pravděpodobně bude ale vybrán strom nižšího vzrůstu,“ uvádí město na svém webu.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související