Zoologická zahrada ve Zlíně překonala tři roky starý návštěvní rekord

9. leden 2020 16:42

Zlínskou zoologickou zahradu loni navštívilo rekordních 682 826 lidí. Zahrada tak překonala tři roky starý návštěvní rekord. Ve srovnání s rokem 2018 se návštěvnost zvýšila o 35 000 lidí.

Tři roky starý rekord v návštěvnosti překonala zlínská zoo. V loňském roce tam přišlo více než 680 tisíc lidí. Zahrada loni otevřela novou expozici pro aligátory americké. Jako první evropská zoo odchovala mořské rejnoky druhu siba ománská. Devátým rokem je zahrada druhá nejnavštěvovanější v republice, dodává mluvčí Romana Bujáčková.

Čtěte také

„Pokud to srovnávám s rokem 2018, tak návštěvnost se zvýšila dokonce o 35 tisíc osob. Velmi vysoká návštěvnost panovala i na Zámku Lešná. V podstatě se jednalo o nejvyšší návštěvnost v novodobé historii. To znamená od roku 1991,“ zdůraznila pro Český rozhlas Zlín Romana Bujáčková.

V letošním roce zahrada chystá pod tropickou halou výstavbu expozice pojmenované Jaguar Trek, jejíž součástí bude i úprava návštěvní trasy, také chovné zařízení pro slony v rámci projektu Karibuni.

autor: Veronika Žeravová
Spustit audio

Související