Zlínská Univerzita Tomáše Bati má nového rektora, je jím profesor Milan Adámek

10. listopad 2022 10:39

Novým rektorem zlínské Univerzity Tomáše Bati bude od 15. prosince 2022 profesor Milan Adámek. 9. listopadu ho do funkce oficiálně jmenoval prezident Miloš Zeman.

Prezident Miloš Zeman jmenoval Milana Adámka rektorem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Funkce se na čtyři roky ujme 15. prosince. V čele univerzity střídá Vladimíra Sedlaříka, kterého porazil v tajné volbě akademického senátu.

V rozhovoru pro Český rozhlas Zlín Milan Adámek mimo jiné uvedl, že hlavními investičními akcemi univerzity v následujícím období bude stavba nové budovy Fakulty technologické a vybudování univerzitního sportovního areálu. Zmínil také nové připravované studijní programy, jako například program zaměřený na záchranáře a ošetřovatelství nebo design šperků.

Čtěte také

Adámek absolvoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, magisterské studium v oboru experimentální fyzika, později tříletý obor zaměřený na informatiku. Před 25 lety se stal vědecko-pedagogickým pracovníkem na zlínské Fakultě technologické, která byla tehdy jednou z fakult Vysokého učení technického v Brně. Po vzniku Fakulty aplikované informatiky (FAI) byl jejím proděkanem, od roku 2010 ředitelem nově založeného Ústavu bezpečnostního inženýrství. Poté byl od roku 2014 dvě volební období děkanem FAI UTB.

Spustit audio

Související