Zlínská univerzita otevře nový obor zaměřený na domácí a hospicovou péči

25. říjen 2024 15:07

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně v příštím akademickém roce otevře na Fakultě humanitních studií nový magisterský studijní obor zaměřený na ošetřovatelství.

Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně nabídne v příštím akademickém roce (2025/26) navazující magisterský studijní program pro všeobecné sestry - Domácí péče a hospicová péče. Jako první vysoká škola v České republice tak umožní sestrám absolvovat tento specializační program na úrovni magisterského studia. Univerzita tímto krokem reaguje na aktuální demografické i společenské trendy.

Program je zaměřený především na klíčové oblasti v oboru domácí a hospicové péče. Jde například o ošetřovatelství, paliativní péči a rehabilitaci. Studenti se také naučí, jak komunikovat s pacienty a jejich blízkými.

Poptávka po takto specializovaných pracovnících, kteří dokáží poskytovat empatickou a profesionální pomoc přímo v domácnostech pacientů, v zařízeních sociálních služeb nebo v hospicích, je totiž v současné době velká.  

Nový dvouletý program bude možné studovat v prezenční i kombinované formě. Přihlášky ke studiu bude možné podávat od ledna příštího roku. Fakulta humanitních studií přijme do prvního ročníku třicet studentů, 15 do prezenční a 15 do kombinované formy studia.

Spustit audio

Související