Zdeněk Kaiser o nové metodě trhání zubů

10. únor 2012

Se stomatologem a primářem Zubního oddělení Nemocnice Hořovice MUDr. Zdeňkem Kaiserem jsme si povídali o šetrnější metodě trhání zubů, která se jmenuje piezochirurgie.

Hovořili jsme o důvodech, proč je někdy nutné vytrhnout zub. Mluvili jsme o tom, jak takový zákrok probíhá, když lékař postupuje klasickým způsobem. Povídali jsme si ale i o nových metodách trhání zubů, ke kterým patří piezochirurgie. Probrali jsme, jak probíhá. A věnovali jsme se výhodám i limitům této nové metody trhání zubů.

Piezochirurgie je nová, prof. Tomasem Vercellottim zavedená metoda, která otevírá nové možnosti zejména v oblasti implantologie a kostní chirurgie. Speciálně vyvinuté tvrdokovové nástroje jsou ultrazvukem rozkmitány a umožňují extrémně šetrnou i atraumatickou práci s kostí.

Ultrazvuková technologie přináší řadu výhod při extrakci zubů. Patří k nim přesnost, bezbečnost a větší komfort pacienta. Další výhodou je, že při piezochirurgii téměř není přítomné krvácení. Kost není traumatizována a hojení může být tím pádem mnohem rychlejší.

Reprízováno 11. července 2012.

Spustit audio