Zastupitelé v Napajedlích schválili důležitá rozhodnutí týkající se zámku a hřebčína

Zastupitelé v Napajedlích na svém jednání odmítli koupi zámku za 133 milionů. Rozhodli, že koupí jen část zámeckého parku u svých budov. Zamítli také návrh na změnu územního plánu, která souvisí s tamním hřebčínem.

Napajedelští zastupitelé 6. září 2023 schválili záměr koupit od soukromého majitele část pozemků v areálu zámeckého parku. Město díky tomu získá po mnoha letech přístup k objektům, které v parku má. Jde o Klub kultury a loutkové divadlo.

Majitel, který má od letošního června sídlo v Singapuru, nabídl městu také zámek a devítihekratový park, to však zastupitelé odmítli. Obě nabídky popsal starosta Robert Podlas zvolený za koalici Napajedelské fórum – ANO:

Zastupitelé Napajedel na svém jednání zároveň zamítli návrh na změnu územního plánu, která souvisí s tamním hřebčínem. Na pastvinách okolo hřebčína v Napajedlích na Zlínsku tak zatím žádná bytová výstavba nezačne.

Majitelé hřebčína totiž chtěli lokalitu Výběhy změnit na plochu pro hromadné bydlení a vystavět tam 300 nových bytů. Koně z místa odvezli už na začátku roku. Petici za záchranu hřebčína ale podepsalo přes 20 tisíc lidí z celé republiky.

Jednání spolu s přibližně 60 místními občany sledovala i redaktorka Českého rozhlasu Zlín Blanka Kovandová a dění i výsledky shrnuje v reportáži.

Spustit audio

Související