Zakázka na projekt nové zlínské nemocnice za 351 milionů platí. Antimonopolní úřad porušení zákona nezjistil

22. říjen 2020 11:53

Předseda ÚOHS zamítl rozklad týkající se veřejné zakázky na projekt nové krajské nemocnice ve Zlíně. Budoucí hejtman Holiš i Piráti už vyzvali Jiřího Čunka, aby smlouvu nepodepsal.

Antimonopolní úřad rozhodl, že smlouva na projektanta nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích  je v pořádku.

Proti podmínkám v zadávacím řízení soutěže podala námitku společnost JIKA-CZ z Hradce Králové.

"Po zvážení všech aspektů dané věci a rozkladových námitek navrhovatele, na základě zjištění, že Úřad postupoval při rozhodnutí o návrhu v souladu se zákonem a správním řádem, jsem dospěl k závěru, že nenastaly podmínky pro zrušení nebo změnu napadeného rozhodnutí," rozhodl předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj.

Vítězné sdružení projektantů se skládá z firmy Penta Projekt, kanceláře Casua, společnosti Atelier-r a firmy Smart Healthcare Solutions. Hodnota zakázky je asi 351 milionů korun.

Jiří Čunek ČTK řekl, že věc předá právníkům a počká na jejich právní názor. 

Nastupující hejtman Radim Holiš i Piráti už ho přitom vyzvali, aby smlouvu s projektanty nepodepsal.

"Opakovaně jsme senátora Čunka vyzvali, aby nečinil v této záležitosti žádné další kroky a plně respektoval výsledky voleb. Teď už je to jen jeho osobní odpovědnost vůči kraji. Veškeré náklady, které tímto kraji způsobí, může v této chvíli investovat daleko lépe do boje s pandemii," uvedl krajský volební lídr ANO Radim Holiš, který by měl být novým hejtmanem.

 

Spustit audio

Související