Začne se letos stavět obchvat Otrokovic za miliardu? Přípravy brzdí spor o malý pozemek

12. leden 2018

Zlínští krajští silničáři nachystali na letošní rok čtyřiadvacet dopravních investic. Připravuje se stavba několik let odkládaného otrokovického obchvatu.

Ředitelství silnic a dálnic při stavbě obchvatu Otrokovic plánuje investovat bezmála miliardu korun.

Zahájení prací brzdí už dva a půl roku vyvlastňování posledního pozemku. A to docela malého. „Jde o zhruba 320 metrů čtverečních,“ upozornil šéf zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek.

Ředitelství silnic a dálnic letos také dokončí třetí etapu na trase Valašské Meziříčí - Lešná. A zhruba sto milionů prostaví na dálnici D49 mezi Hulínem a Fryštákem. Tam je stavba sice pozastavená kvůli sporům s ekology, ale některým doplňujícím stavbám to nebrání. Ředitelství také chystá výstavbu okružní křižovatky v Brumově - Bylnici na Zlínsku.

Investovat do silnic bude i Zlínský kraj. Už loni začali stavbaři s opravami téměř desetikilometrového úseku mezi Chvalčovem a Trojákem na Kroměřížsku. Letos investici za čtyřiadevadesát milionů korun dokončí.

Chystají se také opravy průtahů několika obcí. Nejnákladnější a nejdelší úsek najdeme v Ratiboři na Vsetínsku. Je to téměř čtyřkilometrová silnice a její oprava přijde na pětapadesát milionů korun.

Plánuje se také dokončení průtahu Traplicemi na Uherskohradišťsku a rekonstrukce se dočkají i v Rymicích na Kroměřížsku. A ve Zlíně opraví trasu z Vršavy na Jižní svahy. To je investice za asi 25 milionů korun.

Mapa trasy R55 včetně obchvatu Otrokovic
autor: pes
Spustit audio

Související