Firma z Bílovic získala za svůj odpadkový koš světové ocenění

10. leden 2018

Společnost mmcité z Bílovic na Uherskohradišťsku uspěla v jedné z nejprestižnějších designerských soutěží. Získala cenu Good Design Award za svůj betonový odpadkový koš s názvem Better.

"Těžký velkoobjemový koš uspěl v celosvětové konkurenci několika tisíc přihlášených produktů ze 48 zemí," řekla mediální zástupkyně firmy Irena Vaňková.

"Ocenění nás velmi potěšilo. Je to zpráva, že věci děláme dobře," uvedl David Karásek, hlavní designér a spolumajitel mmcité.

Koš Better je vyrobený z pevnostního HPC betonu. Podle Vaňkové působí díky promyšlenému tvarování jako organicky modelované těleso pevných linií. "I přesto, že se jedná o masivní a těžký produkt, svým kultivovaným tvarem zapadne téměř do jakéhokoliv kontextu," uvedla Vaňková.

Good Design Award je podle ní jedním z nejprestižnějších světových ocenění v oblasti produktového designu. V roce 1950 jej založili architekti Eero Saarinen, Charles Eames, Ray Eamesová a Edgar Kaufmann. Hodnotí nové výrobky, které byly navrženy v Evropě, Asii a Severní a Jižní Americe, a to ve více než dvaceti kategoriích.

autor: Tomáš Fránek | zdroj: ČTK

Související