Začaly opravy hlavního tahu z Otrokovic do Zlína. Řidiče i cestující MHD zřejmě čeká „letní dopravní peklo“

10. červenec 2023 10:37

10. července 2023 se začalo pracovat na opravě třídy Tomáše Bati ve Zlíně, konkrétně na úseku od odbočky do ulice Antonínova až po odbočku do ulice Osvoboditelů ve směru do centra města.

Silničáři kvůli opravám uzavřeli část hlavního tahu z Otrokovic do centra Zlína. Pracovat se bude v několika etapách a opravovaný úsek bude průjezdný vždy jen jedním jízdním pruhem. Práce by měly trvat do 12. srpna.

Řidiči by kvůli zredukování provozu měli počítat s kolonami. Se zdržením musí řidiči počítat i na případných objízdných trasách, například po Nábřeží. 

Opravy budou mít dopad i na provoz MHD. Místo trolejbusů budou na některých linkách jezdit autobusy, budou se také dočasně upravovat nebo posunovat zastávky, a to i ty nejvytíženější, jako je Náměstí Práce a Školní. I u MHD je nutno počítat se zdržením, tedy se zpožděním jednotlivých spojů. Nebudou garantovány přestupy, spoje na sebe nebudou čekat.  Podrobnější informace jsou na stránkách Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice.

V informačním článku DSZO o změnách po dobu oprav je mimo jiné uvedeno vyjádření vedoucího dispečera Jana Tesaře: „Rozsah dopravních omezení v centru Zlína bude během uvedených prací značný. Žádné naše linky nebudou zrušeny, ale na silnicích lze očekávat dopravní kolony a zpožďování spojů MHD. Z technických budeme muset ve větším rozsahu využívat u trolejbusů baterií, dieselagregátů nebo místo trolejbusů posílat na linky autobusy. Bez ohledu na letní počasí tak budeme nuceni ve větší míře nasazovat i starší vozidla, která nejsou vybavena klimatizací. Cestujícím se za to předem omlouváme.“ 

Spustit audio

Související