Zabijačková omáčka od Anny Šťastné
Recept od naší posluchačky z Lipova.
Suroviny:
Polovina vepřové hlavy, ledvinky, srdce, petržel, mrkev, malý celer, cibule, mouka, smetana, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, olej (sádlo), ocet.
Postup:
Maso se zeleninou a kořením dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme, až je maso měkké.
Z mouky a oleje (sádla) připravíme tmavou jíšku. Poté do ní vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku.
Uvařené maso scedíme a vývarem zalijeme jíšku. Ptoom řádně rozmícháme a vaříme asi 20 minut. Omáčku dochutíme smetanou, octem, solí a pepřem.
Maso můžeme nakrájet na kostičky a přidat do omáčky, nebo ho nechat vcelku a podávat k omáčce s nastrouhaným křenem a chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.