Zabijačková omáčka od Anny Šťastné

Recept od naší posluchačky z Lipova.

Suroviny:
Polovina vepřové hlavy, ledvinky, srdce, petržel, mrkev, malý celer, cibule, mouka, smetana, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, olej (sádlo), ocet.

Postup:
Maso se zeleninou a kořením dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme, až je maso měkké.

Z mouky a oleje (sádla) připravíme tmavou jíšku. Poté do ní vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku.

Uvařené maso scedíme a vývarem zalijeme jíšku. Ptoom řádně rozmícháme a vaříme asi 20 minut. Omáčku dochutíme smetanou, octem, solí a pepřem.

Maso můžeme nakrájet na kostičky a přidat do omáčky, nebo ho nechat vcelku a podávat k omáčce s nastrouhaným křenem a chlebem.