Za osm dní přišla o 700 tisíc. Peníze od důvěřivé ženy vylákal muž ze seznamky

25. únor 2020 05:59

Muž ze Vsetínska vylákal podle policie od šestatřicetileté ženy ze Zlína za osm dní 700 tisíc korun. Dvojice se seznámila na internetové seznamce.

Kriminalisté nyní muže ze Vsetínska podezírají z podvodu, za což mu v případě odsouzení hrozí dva roky až osm let vězení, informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Žena se podle ní s mladším mužem po seznámení na internetu osobně setkala a navázala s ním vztah. „Muž se představil jako majitel firmy a po pár dnech požádal ženu o půjčku 200 tisíc korun na koupi bytu. Vzápětí mu ale chyběly další peníze, a to opakovaně. Žena mu v průběhu osmi dní půjčila celkem 700 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Čtěte také

Menší obnos podle policie tvořily její vlastní úspory a úspory její babičky, zbytek peněz si obstarala půjčkami u různých bankovních institucí. „Půjčky jí pomáhal vyřizovat její nový přítel. Žena nyní dluží bankovním institucím i s úroky téměř jeden milion korun,“ uvedla Kozumplíková.

Zadlužená žena po osmi dnech vše řekla své sestře, která si o muži zjistila dostupné informace. „Vypátrala, že není majitelem firmy na Vsetínsku, ale pouze jejím zaměstnancem. Podvedená žena tedy na muže uhodila a ten se přiznal, že všechny peníze prohrál v herních automatech,“ doplnila mluvčí.

Muž se navíc policistům přiznal, že žena ze Zlína není jedinou, kterou připravil o peníze. Podle svých slov dluží peníze dalším třem ženám, s nimiž se seznámil na stejném seznamovacím portále.

autor: Milan Hloušek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související