Auto polité olejem, exkrementy za stěračem. Vozy Kroměřížské charity se staly terčem vandala

20. únor 2020 14:00

Pracovnice charity často nalézají za stěrači exkrementy, nebo dlažební kostky za koly. Přesto, že charita případy oznamuje policii, pachatel je zatím neznámý.

Neznámý vandal znepříjemňuje už delší dobu práci pečovatelkám z Kroměřížské charity. Pracovnice se teď rozhodly zveřejnit informace na sociálních sítích. Potýkat se musí třeba s autem od oleje nebo, kapotou potřenou vazelínou nebo s exkrementy za stěrači. Než vyjedou do terénu a za klienty, musí pečovatelky každé ráno všechna auta pečlivě zkontrolovat.

Neznámý vandal umisťuje výkaly a další předměty na vozy Kroměřížské charity

Charita se s problémem obrátila už i na městskou policii. „To je právě to, že my to nějak extrémně neřešíme, protože co chcete říct na psí hovínko? Policie o problému ví. My to fotíme, dokumentujeme a posíláme, ale na nějaké trestní oznámení mě samotné to přijde směšné. Takže my si vezmeme rukavice a odklidíme to a tak to tady každé ráno funguje,“ popsala pro Český rozhlas Zlín vedoucí Kroměřížské Charity Jana Rohanová.

Čtěte také

Výkaly a jiné předměty se objevují jen u automobilů patřících charitě. „Nemáme informace o tom, že by se to objevovalo někde jinde. Potvrdili to i lidé z okolí. Vždy to bylo jen na autech charity,“ uvedla Rohanová.

„Je to nepříjemné, když se nám to stane. I když se kvůli odklízení pečovatelce posune harmonogram, byť třeba jen o pět deset patnáct dvacet minut, je to docela problém, protože klienti na tu péči čekají a už se nám to celé rozhodí. A je pak docela problematické to řešit,“ uvedla Rohanová. Podle ní nemá charita s nikým žádný konflikt. Kdo by jim mohl jejich práci znepříjemňovat, neví.

autor: Veronika Žeravová
Spustit audio

Související