Z izolatéra střech pivovarníkem: Jiří Dobrovský z Kvasic na Kroměřížsku proměnil koníčka v profesi
Pozvání do studia Českého rozhlasu Zlín přijal Jiří Dobrovský z Kvasic na Kroměřížsku, který provozuje malý pivovar.
„Úplně nečekaně někdy na podzim roku 2016 ke mně přišel soused a říká: ‚Jířo, zdar, uvaříme pivo.‘,“ popisuje začátek své cesty k vaření piva Jiří Dobrovský z Kvasic na Kroměřížsku a pokračuje: „Tehdy jsem si říkal, že to není možné, nicméně ten červíček pořád v hlavě brouzdal a pátrali jsme po tom, jak bychom to dokázali uvařit.“
Dnes se pan Dobrovský při své profesi izolatéra střech věnuje právě i vaření piva.
Jak dlouhý je proces výroby piva? Kolik druhů piv v současné době ve svém pivovaru vaří a na jaké se specializuje? Jak náročné je zlegalizovat takový provoz malého pivovaru? I to se dozvíte v záznamu rozhovoru s Jiřím Dobrovským.
Související
-
Tomáš Večeřa ze Sazovic na Zlínsku svými šlapacími autíčky plní sny dětí i tatínků
Cesta Tomáše Večeři k výrobě šlapacích autíček nebyla přímočará. Dnes vyrábí modely pro celý svět.
-
Sylva Knedlová má za sebou 70 let učitelské praxe, i v 90 letech stále učí
Rodačka ze Zlína Sylva Knedlová má svůj zápis v České knize rekordů. Získala titul - učitelka s nejdéle provozovanou praxí. Svou milovanou profesi vykonává už 70 let.
-
Většina lidí si v závěru roku užívá sváteční volno, to se ale netýká například záchranářů
Jaké to je sloužit o Vánocích nebo třeba na Silvestra, kdy si většina lidí užívá volno? Nejen o tom přišel do Českého rozhlasu Zlín popovídat záchranář Adam Nedbálek.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.