Výtěžek aukce ve Zlíně pomůže chudým školákům v Bangladéši

5. prosinec 2012

Šestý ročník dobročinné aukce v úterý večer uspořádala zlínská humanitární organizace Samari. Prodej uměleckých děl od dárců z celé republiky vynesl 23 tisíc korun.

Peníze z posledních dražeb posílalo Samari na nákup moskytiér a dalších prostředků proti šíření přenosných nemocí. Letošní benefice pomůže při vzdělávání chudým školákům v Bangladéši.

„Půjde na provoz školy Padardia v chudinské čtvrti v Dhace. Jedná se o plechovou budovu o jedné místnosti a v současnosti tam chodí 110 dětí a další stále přicházejí. Dvě učitelky je učí bengálštinu, matematiku, základy angličtiny, základy zdravovědy a všeobecné vědy,“ upřesnila ředitelka organizace Samari Petra Nováková.

Proto je podle Petry Novákové nutné přispět na vybavení školy i malých žáčků, kteří už se musí učit na směny. Do aukce získalo Samari třicet uměleckých děl a další drobné výrobky během dražby prodávaly dobrovolnice v malém obchůdku.

Na prodej byly i různé drobnosti

„Věci do aukce nám přinášejí příznivci Samari, například každoročně přispívá Karla Lažanská z Prahy, která nám od svých známých výtvarníků kresby, různé fotografie. Dále jsou to studenti fakulty multimediálních komunikací, různí příznivci Samari,“ podotkla Petra Nováková.

Své dílko přinesla i zlínská učitelka Jana Kocábová: „Především je to na dobrou věc, takže myslím si, že tohle je ta hlavní pohnutka. Se Samari spolupracuji jako dobrovolník asi půl roku, docházím na Hvězdu a jednorázově akce na Burešově v dětském domově.“

autor: rv
Spustit audio