Vyškov bude mít novou čtvrť s desítkami rodinných domků

12. listopad 2007

Ty by se měly začít stavět v příštích letech v lokalitě zvané Pod nemocnicí.

Jak ale zjistila Hana Ondryášová, plány vyškovské radnice na výstavbu jsou zatím ještě v plenkách.

S výstavbou nových rodinných domů počítá i územní plán místa zvaného Pod nemocnicí. Aby se ale mohlo začít stavět, zbývá ještě hodně práce i na papíře. Tak např. je potřeba dobře rozmyslet, jak místo napojit na inženýrské sítě, jak vyřešit veřejné osvětlení anebo jak ochránit nové domky před případnou povodní. Úsilí ale bude stát zato, město získá totiž opravdu novou čtvrť, potvrzuje starosta Vyškova Petr Hájek:

"Dá se to tak říci, ano, chceme pamatovat řekněme i na takovou tu individuální rodinnou výstavbu. Mezi občany je o to velký zájem, nakonec chceme tím i dát najevo, že nás zajímají lidé, kteří by se usídlili ve Vyškově. Je spousta lidí, kteří k nám dojíždí do práce a mohli by se tedy stát občany Vyškova. Rozhodně by to tedy měla být nová lokalita pro naše budoucí občany."

V tom má město jasno, jak už ale bylo řečeno, promyslet ještě musí mnohé. Např. to, jestli parcely prodá jednotlivě rovnou budoucím majitelům domků anebo jestli celý pozemek předá tzv. developerovi, který se už postará o vše ostatní. O tom se teprve rozhodne, říká starosta Hájek:

"Jsou opravdu 2 varianty. Buďto plochu nechat na individuální výstavbu a rozparcelovat anebo možná najít investora, který ji zainvestuje, uvidíme, jaký bude zájem. My už jsme v předchozích letech poskytli pozemky a developer postavil desítky domů. Např. v lokalitě Joklova, kde je něco přes 30 menších domů, řekněme pro takovou tu střední třídu. Hrubá stavba tam přišla na cca 2,5 milionu. Myslím si, že to mělo velkou odezvu, uvidíme, jaká bude teď odezva nabídky a poptávky."

autor: hon
Spustit audio