Výroba motocyklových plášťů ve Zlíně končí. O práci přijde 112 lidí

26. duben 2023 16:39

Podle nejnovějších informací Úřadu práce oznámilo hromadné propouštění celkem 5 firem ze Zlínského kraje.

Firma Trelleborg Wheel Systems ve Zlíně končí s výrobou motocyklových plášťů. Ke konci června tak společnost propustí 112 zaměstnanců.

Uvedla to viceprezidentka pro lidské zdroje Vlaďka Kozáková. 42 lidí firma převede do dalších svých provozů ve Zlíně a Otrokovicích. Výrobu motocyklových plášťů firma přesouvá do zahraničí.

Společnost Trelleborg Wheel Systems má v Česku celkem 1704 zaměstnanců, z toho 440 ve Zlíně. Tam zůstává výroba leteckých pláštů a membrán.

Podle nejnovějších informací Úřadu práce oznámilo hromadné propouštění celkem 5 firem ze Zlínského kraje. Jednat by se mělo například o pracovníky ve výrobě nebo administrativě. O práci by v následujících měsících měly přijít necelé tři stovky zaměstnanců.

Propouštění asi stovky lidí z celkového počtu 600 pracovníků oznámila podle České televize už včera nábytkářská firma TON z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku. Úsporná opatření zatím bez většího odchodu zaměstnanců dělaly i další větší firmy v regionu. V minulých týdnech například byla odstávka části výroby v továrně České zbrojovky v Uherském Brodě. Ta se dotkla stovek lidí.

Ve Zlínském kraji je dlouhodobě nízká nezaměstnanost. Počet lidí bez práce klesl v březnu pod 3 procenta a spolu s Plzeňským a Pardubickým krajem je nejnižší v Česku. Nejvíce nezaměstnaných je na Vsetínsku a nejméně na Zlínsku. Na Uherskohradišťsku a Kroměřížsku jsou bez práce tři procenta lidí.

Spustit audio

Související