Kompletní výměna na radnici v Holešově – město má nového starostu a celou radu

18. duben 2023 12:47

Holešov na Kroměřížsku má nového starostu, je jím Milan Fritz z ANO. Bývalé vedení odvolali zastupitelé na jednání 17. dubna 2023.

Zastupitelé v Holešově na Kroměřížsku na svém zasedání 17. dubna 2023 odvolali starostu Rudolfa Seiferta z Koalice pro Holešov i jeho dva místostarosty Milana Roubalíka z ODS a Kamila Horáka z SPD. Podle vyjádření hnutí ANO na sociálních sítích bylo důvodem k odvolání vedení Holešova neprůhledné hospodaření s majetkem města. Bývalý starosta Seifert vedl Holešov od roku 2014, předtím působil i jako místostarosta.

Novým starostou zvolili zastupitelé Milana Fritze z ANO. Prvním místostarostou byl zvolený lidovec Pavel Karhan, druhým místostarostou pak nestraník Václav Hlobil. 

Jak Milan Fritz řekl Českému rozhlasu, neplánuje žádné dramatické změny. Odlišný názor má nové vedení na investice a správu majetku. Holešov má podle něj několik problematických míst, kde jsou nutné investice. Jde například o opravu zámku, hledání nového sídla knihovny, dokončení oprav sportovního centra a velmi špatný je podle starosty stav hřbitova. 

Spustit audio

Související