Vyhlášený nouzový stav uvěznil cirkus Šimek v Holešově

25. březen 2020

V Holešově na Kroměřížsku musí kvůli vládnímu nařízení o omezení pohybu zůstat cirkusová rodina. Nucenou přestávku využijí mimo jiné k opravám zázemí.

Cirkusová rodina Šimkových musela kvůli vládnímu nařízení zrušit turné po Česku a zůstat v Holešově na Kroměřížsku. Pro zvířata vytvořili alespoň větší výběhy a po dobu opatření budou opravovat své zázemí. Protože si vydělávají prodejem vstupenek, nemají teď žádný příjem.

Čtěte také

S krmením pro zvířata jim pomáhají dobrovolníci. Jak dlouho budou muset v Holešově zůstat, neví. „Z hlediska toho musíme jen vyčkávat tady. Město Holešov bylo k nám vstřícné a momentálně nás tady nechalo. A my nyní řešíme, co bude dál,“ vysvětlil pro Český rozhlas Zlín majitel cirkusu Emil Šimek.

Provedla jsem tam kontrolu, jednak 12. března a 18. března. Zvířata mají výběhy, mají krmení.
Eva Kocourková, inspektorka Státní veterinární správy

Město Holešov odpustilo rodině alespoň nájemné a péči o zvířata pravidelně kontroluje Státní veterinární správa. „Provedla jsem tam kontrolu, jednak 12. března a 18. března. Zvířata mají výběhy, mají krmení. Jsou tam lamy, koně, nějací tygři a také velbloudi. Jsme ve spojení a o zvířata je zatím v tuto chvíli postaráno,“ uvedla inspektorka Státní veterinární správy Eva Kocourková.

Cirkus bude v Holešově minimálně po dobu nouzového stavu v České republice.

Cirkus Šimek je nucený zůstat v Holešově
autor: Veronika Žeravová
Spustit audio

Související