Všechno nejlepší! Centrum experimentálního divadla oslavilo 30 let na brněnské scéně

12. říjen 2022

Na Zelném trhu se první říjnovou sobotu slavilo. Centrum experimentálního divadla funguje 30 let, a přestože se jeho funkce během let mírně měnila, tak jeho role v rámci brněnské kulturní scény je nepopiratelná. A to už si zaslouží oslavu!

V budově Divadla Husa na provázku se sešli zaměstnanci, zakladatelé, ale i diváci a podporovatelé CEDu. Této oslavě přecházela tři představení ve třech divadlech, která jsou součástí CEDu, což jsou v současnosti divadla Terén, HaDivadlo a Husa na provázku.

Nejen o zapojení divadel, ale i o historickém vývoji CEDu a dalších zajímavých věcech si s reportérkou Eliškou Kánskou, ještě před vypuknutím dlouho plánované oslavy, povídal ředitel Centra experimentálního divadla Miroslav Oščatka.

Začátkem října na Zelném trhu mezi hloučky lidí z divadel i jejich diváků se reportérka potkala k rozhovoru také se dvěma inspirativními ženami. S lektorkou Terezou, která Elišce Kánské přiblížila nejen to, v čem spočívá divadelní lektorství, ale také ji provedla hravým schodištěm, které v rámci oslav společně s několika pomocníky vytvořili.  S Josefínou, která externě spolupracuje v rámci časopisu CEDIT, mluvila o budoucnosti divadla i o tom, co ji k CEDu táhne a proč.

Oslavy plné divadla, hudby a setkání pokračovaly dlouho do večera. A nezbývá než CEDu přát dalších aspoň 30 let. Přijměte pozvání k poslechu reportáže, kde se rozhovorem s panem Oščatkou prolínají úryvky z vydařené oslavy.

autor: Eliška Kánská
Spustit audio

Související