Vločkový štrůdl
Základ receptu poslal Zuzce Plíškové posluchač Michal už před časem. Zuzka jej mírně upravila a vy teď zdravější verzi klasickéh závinu můžete vyzkoušet.
Budete potřebovat:
2 hrnky ovesných vloček
půl hrnku vody
2 malé bílé jogurty
2 lžíce medu
2 jablka
citrónová šťáva
máslo
skořice
Postup:
1. Vločky smícháme s vodou a přidáme jogurt a med.
2. Jablko nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, trochu podusíme na másle a smícháme se skořicí.
3. Na plech vyložený pečicím papírem navrstvíme lžíci část vločkové směsi.
4. Přidáme jablka a zakryjeme důkladně druhou částí vločkového těstíčka.
5. Pečeme při 200 stupních asi 30 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka