Vláda v Uherském Hradišti. Starosta Blaha, koalice ODS s KRUH, KDU-ČSL a TOP 09

12. říjen 2018 20:05

Vítězní Občanští demokraté a nezávislé osobnosti vytvoří v Uherském Hradišti koalici s hnutím KRUH, KDU-ČSL a TOP 09 s podporou Studentů a nezávislých kandidátů.

V zastupitelstvu bude mít 14 z 27 křesel. Starostou zůstane lídr vítězné kandidátky Stanislav Blaha z ODS.

Koaliční smlouva bude podepsána v neděli, řekl dnes ČTK Blaha.

Uherské Hradiště ovládli občanští demokraté, Vsetín lidovci

Komunální volby 2018

Volby v Uherském Hradišti i Vsetíně vyhrály strany současných starostů.

 Pozice tří místostarostů podle něj obsadí zástupci ODS, hnutí KRUH a KDU-ČSL. "Konkrétní jména jsme se zatím rozhodli nezveřejňovat. V radě města zasednou čtyři lidé za ODS, po dvou za KRUH a KDU-ČSL, jedno křeslo bude mít TOP 09," uvedl Blaha.

Na nedělní schůzce by podle něj měly být diskutovány programové priority nové koalice. Následně dojde k podpisu smlouvy o koaliční spolupráci.

Občanští demokraté a nezávislé osobnosti vyhráli komunální volby v Uherském Hradišti se ziskem 21,81 procenta hlasů a sedmi mandátů. Druhé skončilo hnutí ANO, dostalo 13,87 procenta hlasů a má čtyři zastupitele. Třetí hnutí KRUH bude mít za 10,18 procenta hlasů tři křesla. Stejný počet mandátů získala KDU-ČSL, hlasovalo pro ni 8,76 procenta voličů. Po dvou mandátech získali Nestraníci pro Hradiště, volební koalice Soukromníků, Svobodných a nezávislých, Piráti a KSČM. Po jednom zastupiteli budou mít ČSSD a TOP 09 s podporou Studentů a nezávislých kandidátů.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související