Uherské Hradiště ovládli občanští demokraté, Vsetín lidovci

6. říjen 2018 21:59

Volby v Uherském Hradišti i Vsetíně vyhrály strany současných starostů.

V Uherském Hradišti vyhráli komunální volby Občanští demokraté a nezávislé osobnosti s 21,81 procenty. ´

Druhé skončilo ziskem 13,87 procenta hlasů a čtyř zastupitelů hnutí ANO 2011.

Třetí hnutí KRUH bude mít za 10,18 procenta hlasů tři křesla. Stejný počet mandátů získala KDU-ČSL, hlasovalo pro ni 8,76 procenta voličů.

Do zastupitelstva se dostali také Nestraníci pro Hradiště, v zastupitelstvu budou mít dvě křesla za 8,67 procenta hlasů. Na šestém místě skončila volební koalice Soukromníků, Svobodných a nezávislých s 8,18 procenta hlasů a dvěma mandáty.

V zastupitelstvu usednou také zástupci Pirátů a KSČM, kteří mají shodně po dvou mandátech. Po jednom zastupiteli budou mít ČSSD a TOP 09 s podporou Studentů a nezávislých kandidátů. Ve městě kandidovalo 12 stran a hnutí.

Nejvíce hlasů získal současný starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Od Babic přes Kroměříž, Hradiště a Zlín do Žlutavy. Volby a jejich výsledky v kraji sledujeme online

Volby v Hostějově

Komunální a senátní volby 2018 sledujeme ve Zlínském kraji naživo.

Komunální volby ve Vsetíně vyhrála KDU-ČSL. Lidovci získali přes jednatřicet tisíc hlasů.

I když je to o patnáct tisíc méně, než před čtyřmi lety, stále mají velký náskok před druhým hnutím STAN. O vytváření koalic zatím stávající starosta Jiří Růžička z KDU-ČSL nechce spekulovat.

Třetí hnutí ANO 2011 bude mít za 12,67 procenta hlasů tři křesla. Stejný počet mandátů získala Koalice pro otevřený Vsetín (KOV), hlasovalo pro ni 11,09 procenta voličů. Do zastupitelstva se dostala také ODS, v zastupitelstvu bude mít dvě křesla za 10,07 procenta hlasů.

Na šestém místě skončili sociální demokraté se 7,92 procenta hlasů a dvěma mandáty. V zastupitelstvu získala dvě křesla také SPD, které připadlo 7,18 procenta hlasů. Jeden mandát dostala KSČM za 5,48 procenta hlasů.

autoři: Tomáš Fránek , Gabriela Hykl , pes
Spustit audio