Víkend v kraji. Růžencová pouť v Uherském Brodě, dobré jídlo ve Velkých Karlovicích, uniformy v Kroměříži i Noc vědců

Nabídka akcí na víkend je znovu bohatá.

Pátek, 5. října 2018

Městské divadlo Zlín, 17.00 hod. – „Trójanky“ – Hekabé, Andromaché, Helena, tři smutné příběhy a jeden šťastný epilog.

V pátek se uskuteční další Noc vědců. Vědci v tento jeden večer představují veřejnosti svoji práci v netradičním světle, účastní se společně kulturního programu a spolu s návštěvníky provádějí zábavné pokusy a pozorování. Noc vědců bude od 16:00 ve Zlíně a také od 17:00 v Uherském Brodě.

Ve velkém sále v Domě kultury Uherský Brod se od 19 hodin koná Púťový večer s CM BURČÁCI, OLDŠAVA a CM OLŠAVA.

Víkend, 6. a 7. října 2018

O víkendu budou Velké Karlovice hostit jubilejní 10. Karlovský gastrofestival. Ten opět přináší příležitost k ochutnávkám krajových specialit, farmářský trh, soutěž o nejlepší valašský frgál a klobásu a další program pro celou rodinu, letos s připomenutím 100 let vzniku Československa.

Sobota, 6. října 2018

Na kole vinohrady Uherskohradišťska - uzavírání cyklistických stezek na Uherskohradišťsku se uskuteční letos pojedenácté a jsou připraveny trasy různé délky a náročnosti. Kromě vinných sklípků můžete navštívit řadu zajímavých míst a pamětihodností. Odpoledne bude pro malé a velké cyklisty připravený bohatý kulturní program.

Den uniformovaných sborů v Kroměříži - návštěvníci si letos budou moci prohlédnout vojenské dobové tábory z první i druhé světové války, a to včetně ležení letců RAF. K vidění budou desítky kusů historické vojenské i policejní techniky. Připraveny jsou i akční ukázky včetně leteckého souboje modelů, divadelní vystoupení souboru SPG z Brna a také program pro děti.

Jarošovský oktoberfest - slavnost piva v Jarošovském pivovaru a koná se v sobotu 6. 10. 2018. Přijďte se pobavit a zazpívat si společně s cimbálovou muzikou Burčáci a kapelou Sekec. Dát si pivo z tupláku a zatančit si.

Městské divadlo Zlín, 19.00 hod. - Zamilovaný Shakespeare – divadelní vyznání lásky

Slovácké divadlo, 19.00 hod. - hlavní scéna - sarkastická tragikomedie „Rodina Tótů“

Neděle, 7. října 2018

Slovácké divadlo, 19.00 hod. - divadelní hra „Fidlovačka“

V kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů Zlín - Jižní svahy vystoupí zlínský smíšený komorní sbor Canticum Camerale pod taktovkou Eduarda Tomaštíka. Od 18 hodin zazní cyklus deseti offertorií pod názvem Vocalis Decalogus in Sanctissime Trinitate Matre, které roku 1720 zkomponoval Karel Josef Einwaldt.

Klub Maják Bojkovice a Základní umělecká škola Bojkovice uspořádají při příležitosti 100. výročí samostatného ČS státu a 40. výročí ZUŠ Bojkovice ke slavnostnímu odpoledni nazvanému HUDEBNÍ PODZIM S PRVNÍ REPUBLIKOU. Na Nábřeží Svobody vystoupí od 15 do 19 hodin komorní soubor Musica minore, žáci a učitelé ZUŠ Bojkovice a v závěru pak swingové trio. 

I neděli bude možné vyrazit do Uherského Brodu na Růžencovou pouť. Program na Masarykově náměstí začne v 14:30, zahraje i DH Boršičanka Antonína Koníčka.

Související