Více Hašlerek i bonbonů Bon Pari. Továrna v Holešově se chystá na rozšíření výroby, přijme i nové zaměstnance

9. listopad 2021 06:33

Švýcarská potravinářská společnost Nestlé chce výrazně rozšířit výrobu ve svém závodě v Holešově na Kroměřížsku.

Holešovský závod největšího světového výrobce potravin a nápojů, švýcarské společnosti Nestlé, plánuje výrazně rozšíření produkce.

Výroba cukrovinek jako jsou Hašlerky, Bon Pari nebo JoJo se má zvýšit o osm a půl tisíce tun za rok (15 950 t/rok na 24 450 t/rok)

Firma také plánuje, že v Holešově zaměstná víc lidí, z 362 lidí se má počet zaměstnanců zvýšit na 452. Vyplývá to z oznámení, které společnost Nestlé poslala do systému posuzování vlivu na životní prostředí.

Podle sdělení firmy může mít rozšíření výroby vliv na kvalitu odpadních vod a zvýšit spotřebu pitné vody. Firma proto slibuje opatření, které tyto negativní vlivy omezí. 

Závod Sfinx byl v Holešově založený už v roce 1863.

Vyrábějí se zde nečokoládové cukrovinky, z nichž nejznámější jsou Jojo, Bon Pari, Hašlerky, Anticol a Toffo. V současnosti je nejrozšířenější značkou nečokoládových cukrovinek na českém trhu.

Nestlé je švýcarská nadnárodní společnost se sídlem ve Vevey ve Švýcarsku. Byla založena v roce 1866 a pojmenována podle švýcarského chemika Henriho Nestlé. Z hlediska tržní kapitalizace je Nestlé největší potravinový koncern na světě.

V Česku patří pod Nestlé závod Sfinx v Holešově, Zora v Olomouci a Tivall v Krupce.

Spustit audio

Související