Vepřové nudličky na zelenině

Vepřové nudličky na zelenině – chutná varianta rychlého oběda nebo večeře. Postup nám poslala posluchačka Gabriela z Lomince u Tišnova.

Budete potřebovat:

500 g vepřového masa nakrájeného na nudličky
1 ks cibule
10 dkg sádlo
0.5 kostky masového vývaru
2 lžíce hladká mouka
20 dkg mražená zelenina
Dále podle chuti: sůl, drcený kmín, pepř

Postup:

  1. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme dotmava a přidáme vepřové nudličky.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a spolu dobře orestujeme, dokud maso nepustí vlastní šťávu.
  3. Maso lehce podlijeme a dusíme pod pokličkou doměkka.
  4. Měkké nudličky vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou.
  5. Přidáme 1/2 kostky masoxu, zahustíme hladkou moukou a necháme provařit.
  6. Šťávu scedíme do jiného kastrolu, přidáme mraženou zeleninu a znovu provaříme a dochutíme solí, pepřem, vegetou a vložíme vepřové nudličky.
  7. Necháme projít varem a odstavíme.
  8. Vepřové nudličky na zelenině s chutnou šťávou servírujeme s dušenou kari rýží, vařenými brambory, popřípadě s těstovinou.

Tip: Pokrm můžete obohatit kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

Související

  • Pečená zelenina s klobáskou

    Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.

  • Holandské řízečky

    Recept na klasické Holandské řízečky nám poslala pravidelná posluchačka Bohumila z Nových Bránic. Nejraději je připravuje pro svá čtyři vnoučata.

  • Vinařský guláš z Horních Dunajovic

    I dnes si můžete společně s Apetýtem uvařit jídlo z kuchařky Jihomoravský krajáč Petry Burianové. Připravte si vinařský guláš z Horních Dunajovic!