Vepřové na rajčatech
Jitka Vláčilová z Moravských Bránic pracuje jako obsluha hospůdky, která vznikla v bývalé přečerpávací stanici. Recept má od své tchýně a omáčku příliš nezahuušťuje. Suroviny přidává od oka, záleží tedy na chuti každého kuchaře.
Budete potřebovat:
vepřová kotleta
cibule
sůl, pepř
rajčatový protlak nebo domácí kečup (případně čerstvá rajčata, poté ale musíme omáčku propasírovat)
smetana ke šlehání
worcesterová omáčka
Postup:
1. Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji.
2. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme a opečeme s cibulí.
3. Když se maso zatáhne, přidáme kečup (nebo rajčata), sůl a pepř a dusíme doměkka.
4. Na závěr dochutíme worcesterovou omáčkou a smetanou, případně dosladíme a dosolíme.
5. Pokud jsme použili čerstvá rajčata, tak předtím propasírujeme, přípádně rozmixujeme.
6. Podáváme s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka