Ve Zlíně začínají letní opravy chodníků a silnic. V centru přinesou výrazná dopravní omezení

4. červen 2024 10:37

Léto je období, kdy se dělníci pouštějí do oprav silnic a chodníků. Nejinak tomu bude i letos ve Zlíně.

V centru Zlína začaly 3. června práce na opravách silnic a chodníků. Odstartovaly opravou silnice ve Vavrečkově ulici a chodníku na náměstí Práce. Vavrečkova ulice pak bude od 10. června do startu Barum Czech Rally Zlín v polovině srpna uzavřena.

Nejvýznamnější vliv na provoz ve Zlíně bude mít oprava silnice na ulici Osvoboditelů, která začne v sobotu 29. června a potrvá do 15. srpna. Půjde o práce v úseku mezi křižovatkami pod divadlem a pod Kolektivním domem. Dělníci budou pak pokračovat s výměnou povrchu na asi jednom a půl kilometru na silnici I/49 ve směru na Otrokovice až ke křižovatce s ulicí Antonínova. 

9. července začnou práce na demolici části mostu přes Kudlovský potok u budovy Centroprojektu. Provoz v tomto místě bude svedený do jednoho jízdního pruhu. To určitě přinese dopravní komplikace a zdržení, protože jde o jedno z nejfrekventovanějších míst. Práce mají skončit na konci srpna.

Informace o těchto nejdůležitějších opravách a omezení přináší v souhrnu redaktorka Českého rozhlasu Zlín Blanka Kovandová.

Přehled letních dopravních staveb v regionu najdete ZDE, mapu konkrétních opravovaných úseků ve Zlíně s termíny uzavírek na rozhl.as/opravyZLleto24.

Spustit audio

Související