V Uherském Hradišti se bude děkovat zdravotníkům. Koncertovat budou děti ze ZUŠ, herci i Jiří Pavlica

8. duben 2020 08:32

Netradiční poděkování připravili pro zdravotníky Uherskohradišťské nemocnice herci Slováckého divadla.

Dnes večer odvysílají na svých facebookových stránkách on-line koncert, na kterém zahraje například primáš Hradišťanu Jiří Pavlica

„Tento netradiční koncert jsme se rozhodli uspořádat jako jakési poděkování zdravotníkům za jejich práci. Rádi bychom jim tímto vyjádřili podporu, to, že si uvědomujeme, že jsou to právě oni, kdo jsou v první linii a nasazují tak své zdraví, své životy,“ řekl Českému rozhlasu Zlín mluvčí a herec Slováckého divadla Josef Kubáník.

Čtěte také

Koncert se připravuje ve spolupráci s uherskohradišťskou Základní uměleckou školou, dále se diváci mohou těšit na herce Slováckého divadla nebo na primáše Hradišťanu Jiřího Pavlicu. 

Slovácké divadlo si v této nelehké době připravilo zajímavou službu pro seniory, se kterými si povídá po telefonu.

„Když jsme tuto výzvu zveřejnili na sociálních sítích, tak nám naši diváci začali posílat tipy na seniory, kterým jsme začali volat. Spousta seniorů sedí opuštěných doma, jsou vystrašení. Tak jim určitě udělá radost, když jim jejich oblíbený herec zavolá a povídá si s nimi o úplně obyčejných věcech. Máme za sebou desítky telefonátů a pořád přibývají další,“ řekl Kubáník.       

Koncert můžete sledovat na https://www.facebook.com/slovackedivadlo/ dnes večer od 20 hodin.

Související