V Uherském Hradišti i sousedním Starém Městě začnou opravy sportovních hal

Sportovní hala v Uherském Hradišti projde v příštích měsících modernizací za víc než 50 milionů korun. Rekonstrukce čeká také sportovní halu v sousedním Starém Městě.

Sportovní hala v Uherském Hradišti

Sportovní halu v Uherském Hradišti čeká rekonstrukce. Dělníci celý objekt zateplí, a to včetně plochých střech, na které bude následně nainstalována fotovoltaická elektrárna. Dojde také ke kompletní výměně oken, která už prakticky vůbec netěsní, a také ke změně technologie vytápění celé budovy.

Veškeré opravy podle starosty Stanislava Blahy z ODS směřují k tomu, aby byl provoz sportovní haly úspornější. Ročně by se na energiích měl ušetřit asi jeden milion korun.

Práce, které by měly skončit na podzim příštího roku, budou stát 54 milionů korun, z toho 14 milionů město získalo na dotaci od Státního fondu životního prostředí.

Sportovní hala ve Starém Městě

Hlavním důvodem oprav haly na Širůchu je havarijní stav palubovky. Rošt, který je pod ní, je porušený a kvůli tomu se hýbou parkety, což je podle starosty Martina Zábranského z hnutí STAN nebezpečné a sportovcům hrozí zranění.

V plánu je tedy výstavba nové palubovky, kdy finálním povrchem bude moderní litá PUR podlaha. Součástí rekonstrukce bude i výměna topení a osvětlení nebo pořízení nového mobilního hlediště.

Modernizace proběhne od září 2023 do konce ledna 2024 a bude stát 23 milionů korun. Z Národní sportovní agentury město dostane 10 milionů a další dva od Zlínského kraje.

Spustit audio

Související