V Uherském Brodě je otevřeno nové venkovní koupaliště, nový parkovací dům bude plně k dispozici později

23. červen 2022 15:44

V Uherském Brodě slavnostně otevřeli nové venkovní koupaliště za 150 milionů korun. Město ho vybudovalo u akvaparku Delfín, který doposud fungoval pouze ve vnitřních prostorách.

Čtěte také

V roce 2021 začala výstavba nového venkovního koupaliště v Uherském Brodě, 23. června 2022 bylo slavnostně otevřeno. Staré koupaliště už totiž dosluhovalo a v úvahu přicházely dvě varianty – buď staré koupaliště zrekonstruovat, nebo postavit nové moderní u aquaparku Delfín v blízkosti dalších sportovišť.

Město i přes protesty části obyvatel města, kteří dokonce sepsali petici, zvolilo druhou variantu. Na místě bývalé plovárny chce radnice mít v příštích letech nový domov pro seniory.

Co nové koupaliště nabízí

Hlavním lákadlem je zážitkový bazén s 60 metrovým tobogánem a skluzavkami. Jsou v něm nejrůznější vodní prvky a jeho součástí jsou i tři pětadvacetimetrové plavecké dráhy. Starší děti a především teenageři rozhodně ocení dva skokanské můstky – pérovací prkno je ve výšce jednoho a půl metru nad vodou, vyšší můstek pak měří tři metry. Menší děti si zase užijí dětský bazén. Ten je umístěný nedaleko posezení u bufetu, takže maminky můžou své ratolesti sledovat pohodlně od kávy. Bufet je součástí nové provozní budovy, ve které jsou také šatny, sociální zařízení nebo zázemí pro plavčíky a technologie.

Parkovací dům

Zároveň s koupalištěm se stavěl i nový parkovací dům. Ten bohužel ještě nebyl dokončen, proto je přibližně do konce července otevřeno pouze jeho přízemí, kde může zaparkovat 65 aut. Celková kapacita po otevření zbylých dvou pater bude přes 180 vozidel. 

Pro návštěvníky koupaliště nebo aquaparku zde bude parkovné víceméně symbolické, a to deset korun – bez ohledu na to, jestli tady lidé stráví hodinu nebo celý den. Další řidiči zaplatí 20 korun na hodinu, maximálně však stovku na den.

Parkovací dům budou jistě využívat i návštěvníci nedalekého zimního nebo fotbalového stadionu. Podle starosty Kubáníka může sloužit také jako záchytné parkoviště pro lidi, kteří míří do centra Uherského Brodu.

Spustit audio

Související