V Rožnově pod Radhoštěm zemřeli dva dospělí a dvě malé děti, šlo o trojnásobnou vraždu a sebevraždu

3. srpen 2022 12:54

Policie na Vsetínsku vyšetřuje násilnou smrt dvou dospělých a dvou malých dětí v rodinném domě v Rožnově pod Radhoštěm. Policisté hned po příjezdu na místo oznámili, že nehrozí žádné další nebezpečí.

Krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová událost hned kolem poledne potvrdila s tím, že je vyšetřování teprve na začátku. Dodala, že zatím nemůže upřesnit, jaký je mezi zemřelými vztah ani zda je možný pachatel mezi nimi. Potvrdila ale informaci, že děti byly předškolního věku a pachatel použil střelnou zbraň.

Uvedla také, že se čin nestal ve veřejném prostoru, ale uvnitř rodinného domu. Podle reportéra České televize Josefa Kvasničky se tragédie stala v části Rybníčky nedaleko Valašského muzea v přírodě.

Odpoledne policie zveřejnila, že devětačtyřicetilelý muž zastřelil svou družku a své dvě děti, poté zbraň obrátil proti sobě. Muž i jeho družka byli policisté – muž jako strážník působil ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, jeho družka byla policistka. Vyšetřování proto byla přítomna také Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Podle policie použil legálně drženou soukromou zbraň, nikoli zbraň služební.

Děti, děvčátka, byly v předškolním věku čtyři a šest let. 

Čin byl policii nahlášen kolem 10 hodin dopoledne. Oznámili ho rodinní příslušníci, kteří našli těla. 

Článek bude postupně aktualizován.

Spustit audio

Související