V budově krajského úřadu ve Zlíně se střílelo. Muž tu zastřelil svou bývalou partnerku

28. červenec 2022 10:46

Ve čtvrtek 28. července dopoledne byla ve 14 patře Krajského úřadu Zlínského kraje zastřelena jeho zaměstnankyně.

Podle informací policie zde 29letý muž zastřelil svoji bývalou partnerku, zaměstnankyni úřadu, a následně se neúspěšně pokusil o sebevraždu.

Žena na místě zemřela, střelec je nyní pod dohledem policie v nemocnici. Jak uvedla policie na svém twitterovém účtu, podezřelý muž není oprávněným držitelem zbraně, ke střelbě použil zbraň registrovanou na jinou osobu. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu s ním nemohou být provedeny žádné úkony trestního řízení. V nemocnici podstoupil operaci a podle zdravotníků je v přímém ohrožení života.

Mluvčí Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně Dana Lipovská potvrdila, že muž byl přijat v nemocnici s těžkým poraněním hlavy a mozku. 

AKTUALIZACE 17. srpna 2022:

Ve zlínské nemocnici podlehl svým zraněním muž, který koncem července zastřelil v budově Krajského úřadu ve Zlíně svou bývalou partnerku. Úmrtí útočníka potvrdil mluvčí krajské policie Petr Jaroš. Devětadvacetiletý muž nejprve zastřelil třicetiletou úřednici, později se pokusil o sebevraždu. S vážnými zraněními byl hospitalizován ve zlínské nemocnici. Policie se i nadále případem zabývá a zjišťuje motivy činu.
Vedení Zlínského kraje po události zpřísnilo bezpečnostní opatření uvnitř budovy úřadu.

autoři: Tereza Cedidlová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související