V rouškách, odděleně od politiků a s přihláškou k vystoupení. Tak budou lidé diskutovat o nemocnici ve Zlíně

30. duben 2020 15:38

V pondělí 4. května od 10 hodin se bude v Kongresovém centru hlasovat o stavbě nové nemocnice.

Budova kongresového centra bude pro veřejnost otevřena od 9.15 hodin. Zasedání zastupitelstva bude možné sledovat také on-line  na www.kr-zlinsky.cz.

Zastupitelé budou přítomni osobně. Budou ale odděleni od veřejnosti, lidé budou v jiných prostorách kongresového centra.

Čtěte také

Lidé abudou moci do jednání vstoupit. Musí se ale registrovat.

„Občané, kteří mají zájem vyjadřovat se na zasedání zastupitelstva, prosíme o vyplnění přihlášky k vystoupení na zastupitelstvu. Přihlášku je možno vyplnit v den konání zastupitelstva přímo na místě konání, kdy přihlášky budou k dispozici u vchodu do Kongresového centra u „pořadatelské služby“ nebo je přihlášku také možno vyplnit předem, a buď do 3. května 2020 do 23:59 hodin elektronicky zaslat na adresu pavlina.novakova@kr-zlinsky.cz nebo přinést vyplněnou v den konání zastupitelstva a odevzdat pořadatelské službě,“ uvedla mluvčí kraje Adéla Kousalová.

„Současně upozorňujeme, že pro veřejnost i zastupitele platí mimořádná opatření v oblasti ochrany zdraví, zejména povinnost použít ochranné prostředky dýchacích cest (nosu a úst), dodržovat vzájemné odstupy osob 2 metry jak při sezení, tak stání, používat dezinfekční prostředky,“ dodala Kousalová.

Loni v prosinci zastupitelé investici schválili těsnou většinou. Ministerstvo vnitra kvůli možnému porušení zákona o krajích vyzvalo hejtmanství, aby jednání opakovalo. Hlasovat proto budou zastupitelé znovu, těsnou většinu by měli mít zastánci stavby.

https://www.kr-zlinsky.cz/informace-pro-verejnost-k-prubehu-konani-zastupitelstva-zlinskeho-kraje-dne-4-kvetna-2020-od-10-hodin-v-kongresovem-centru-zlin-ud-17249.html

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související