V rámci objektivity. Zlínský kraj i města na Valašsku chtějí i po úspěšných ředitelích škol nový boj o místo

20. únor 2018

Podle krajských radních i představitelů měst neznamenají desítky nových konkurzů na místa ředitelů škol nespokojenost s prací vedení škol, nové řízení ale musí podstoupit všichni. Rekonkurzy vyhlásil Zlínský kraj, Vsetín, Rožnov i Valašské Meziříčí.

Rada Zlínského kraje odsouhlasila vyhlášení konkurzu na 51 míst v celém kraji. Z gymnázií rozhodnutí týká obou zlínských, uherskohradišťského i gymnázií ve Vsetíně, Holešově a Slavičíně.

Na seznamu zařízení, kde budou nové konkurzy vyhlášeny, jsou ale také střední odborné školy, základní umělecké školy, dětské domovy nebo Plavecká škola v Uherském Hradišti.

„V rámci objektivity chceme, aby rekonkurz podstoupili všichni,“ uvedl krajský radní odpovědný za školství Petr Gazdík.

Podobně postupují i města na Valašsku.

Rada města Vsetína tak vyhlásila konkursní řízení na pracovní místo ředitelů šesti školských zařízení, kterým v letošním roce končí šestileté funkční období.

Obhajovat své pozice tak budou po šesti letech ředitelky vsetínských mateřských škol Kobzáňova, Na Kopečku, Ohrada a Trávníky, ale i ředitelé Základní školy Trávníky a střediska volného času Alcedo.

„Vyhlášení konkursu na pozice ředitelů školských zařízení neznamená, že bychom nebyli s jejich prací spokojeni, protože někteří z nich mají dlouhodobě výborné výsledky, nicméně v rámci objektivity jsme se rozhodli, že konkurs podstoupí všichni,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová.

Rekonkurzy vyhlásili také radní v Rožnově pod Radhoštěm nebo Valašském Meziříčí.

Spustit audio

Související