O puškaře z Uherského Brodu je zájem, škola může přijmout víc studentů

15. prosinec 2017 08:20

V Uherském Brodě bude víc vystudovaných puškařů než dosud. Centrum odborné přípravy technické od příštího roku totiž přijme víc žáků do specializace technik-puškař. O obor je mezi studenty zájem, krajská rada proto schválila navýšení kapacity studia.

Kapacita bude ze stávajících 120 žáků rozšířená na 136. Důvodem je podle krajského radního Petra Gazdíka velký zájem žáků o tento obor.

Absolventi můžou působit ve státní správě v oblasti zbraní a střeliva, nebo v bezpečnostních agenturách, případně u městské policie. Po doškolení ze střelby můžou pracovat také jako instruktoři pro vydávání zbrojních průkazů.

„Vyšli jsme tak vstříc vedení školy, které o navýšení oborové kapacity požádalo. Jedná se o specifický technický obor s nadregionální působností. Navýšení oborové kapacity nebude mít vliv na schválený počet otevíraných tříd, ani nedojde k překročení celkové kapacity školy," řekl Gazdík.

Studenti Centra odborné přípravy technické se připravují na povolání jako puškař, rytec, prodavač zbraní a střeliva nebo obráběč kovů. V České republice jde o jedinou ucelenou puškařskou školu. Většina studentů získá možnost uplatnění v České zbrojovce v Uherském Brodě.

Technický ředitel České zbrojovky Uherský Brod Radek Hauerland s novou útočnou puškou
Spustit audio

Související