V Luhačovicích začne fungovat očkovací centrum

15. březen 2021 14:39

V Luhačovicích dokončují přípravu očkovacího centra. Nachystané je technické zázemí, v úterý 16. března dostane očkovací centrum v tamním Zdravotním středisku vakcíny a očkování začne ve středu 17. března.

Čtěte také

Očkovací centra fungují zatím je v krajských nemocnicích. Od dubna chystá Zlínský kraj ve spolupráci s městy očkovací centra ve všech obcích s rozšířenou působností.

V Luhačovicích se připravili už dříve. Personál sami zajistili u soukromé kliniky ze Zlína. Nové očkovací centrum bude v budově Zdravotního střediska na ulici Masarykova.

Registrovat se mohu zatím zájemci z řad seniorů 70+, zaměstnanci ve školství a zdravotníci. K očkování se nelze přihlásit přímo na místě, ale je nutná výhradně registrace v centrálním registru na webu https://registrace.mzcr.cz/. Při výběru místa očkování v rámci procesu registrace zvolte v seznamu očkovacích míst „Zlín – Luhačovice - IVF Czech Republic, s.r.o. (Zdravotní středisko)“. 

Očkovací centrum bude sloužit lidem jak přímo z Luhačovic, tak z blízkého okolí spadajícího do správního obvodu ORP Luhačovice. Kapacita je tomu uzpůsobena. „V našem očkovacím centru jsme připraveni naočkovat až 200 lidí denně,“ uvedl starosta Marian Ležák.

Po velkých okresních městech spouští Luhačovice své očkovací centrum jako první z měst v regionu.

 

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související