V Luhačovicích funguje očkovací centrum, místní si to velmi pochvalují

17. březen 2021 14:51

Po velkých okresních městech spustily 17. března Luhačovice své očkovací centrum jako první z menších měst v regionu. Od dubna chystá Zlínský kraj ve spolupráci s městy očkovací centra ve všech obcích s rozšířenou působností, v Luhačovicích to vlastní aktivitou stihli dřív.

Čtěte také

Očkovací centra zatím fungovala jen v krajských nemocnicích. Od dubna chystá Zlínský kraj ve spolupráci s městy očkovací centra ve všech obcích s rozšířenou působností.

V Luhačovicích se připravili už dříve. Prostory vytipovalo vedení města, personál Luhačovice zajistili ve spolupráci s lázeňskými společnostmi a se soukromou klinikou ze Zlína. Zlínský kraj pak očkovacímu centru dodal vakcíny od společnosti Pfizer. Očkovací centrum je v budově Zdravotního střediska na ulici Masarykova. Konkrétně jde o dvě nevyužité ordinace v druhém patře budovy. 

První senioři, kteří se k očkování dostavili, si pochvalovali nejen to, že na očkování nemusí daleko dojíždět, ale i pro ně překvapivě brzký termín, který jim byl pro očkování nabídnutý. „Registroval jsem se u svého praktika, ale protože to bylo pořád takové nejisté, zjistil jsem si, jak je to s registrací a zkusil jsem to,“ říká pan Ladislav, jeden z prvních naočkovaných. Dodal také, že byl překvapený, jak je registrace jednoduchá.

Registrovat se mohou i nadále zájemci z řad seniorů 70+, zaměstnanci ve školství a zdravotníci. K očkování se nelze přihlásit přímo na místě, ale je nutná výhradně registrace v centrálním registru na webu https://registrace.mzcr.cz/. Při výběru místa očkování v rámci procesu registrace je potřeba zvolit v seznamu očkovacích míst „Zlín – Luhačovice - IVF Czech Republic, s.r.o. (Zdravotní středisko)“. 

Očkovací centrum bude sloužit lidem jak přímo z Luhačovic, tak z blízkého okolí spadajícího do správního obvodu ORP Luhačovice. Kapacita je tomu uzpůsobena. „V našem očkovacím centru jsme připraveni naočkovat až 200 lidí denně,“ uvedl starosta Marian Ležák.

 

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související