V jednoduchosti je krása. Zajímavá a snadná turistická trasa vás dovede ze Slušovic až do Vizovic

Procházka ze Slušovic do Vizovic, či obráceně? Málokoho asi napadne, že je tak jednoduchá, jak tomu ve skutečnosti je. Stačí se vydat po modré turistické značce a nasávat krásy místní přírody.

Slušovice a Vizovice, to jsou dvě nejvýznamnější a největší obce ve zlínském okrese východně od krajského města. Málo se však ví, že právě je spojuje vcelku atraktivní a nepříliš náročná turistická trasa plná výhledů, navíc je zvládnutelná za pouhé dvě hodiny.

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na https://rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Výlet začíná v centru Slušovic a vede po modrých turistických značkách kolem kruhového objezdu, přičemž přímo před kostelem odbočuje vpravo. Celá cesta je dlouhá asi šest kilometrů a ač po ní vystoupáte na 150 výškových metrů, nemusíte se bát vzít s sebou i děti. Stoupání, která vás po trase čekají, totiž pro své zvládnutí nevyžadují větší fyzické dispozice.

Zdolané kopce vás navíc náležitě odmění parádními výhledy do okolí, což v oblasti začínajícího Valašska není vůbec k zahození. Nad Vizovicemi pak budete procházet kolem rozsáhlých švestkových sadů, které zde vysadil místní výrobce proslulé slivovice.

Pokud byste tedy chtěli přičichnout k nádherně vonícím květům, rozhodně se na tuto trasu vydejte na jaře, kdy kvetou. K procházce ze Slušovic do Vizovic je však správný čas kdykoli během roku, neboť vás pokaždé odmění čerstvým vzduchem, příjemným přírodním prostředím i zajímavými výhledy a celá trasa vám potvrdí, že v jednoduchosti je krása.

Lokace: Slušovice – Vizovice
Délka trasy: 6 km
Náročnost: nenáročná

Spustit audio

Související