V Českém Těšíně se po opravě opět otevře frekventovaná křižovatka

27. srpen 2018 11:40

Frekventovaná křižovatka ulic Karvinské, Viaduktové, Ostravské, Frýdecké a Jablunkovské v Českém Těšíně, na které se kříží výpadovky z města, bude tento týden opět zprovozněna. Ve městě částečně skončí rekonstrukce vodovodní sítě a obnova povrchu ulic a řidičům pominou hlavní dopravní komplikace. Řekla to mluvčí českotěšínské radnice Dorota Havlíková.

Mluvčí uvedla, že křižovatka bude zprůjezdněna nejpozději v pátek 31. srpna. Do centra už také pojedou autobusy hromadné dopravy. „S novým školním rokem linky MHD, které kvůli uzavírkám končily na autobusovém nádraží, budou vedeny do centra města již normálně,“ dodal vedoucí městského oddělení dopravy Tomáš Hloušek.

Kromě nového povrchu vozovek bude mít křižovatka po opravě také lepší systém řízení provozu. „Využili jsme krajské investice do rekonstrukce silnice II/468 a křižovatku jsme před pokládkou nového povrchu vybavili indukčními smyčkami, kamerami a také novým řadičem za celkem 2,5 milionu korun. Nový systém dovede průběžně hodnotit dopravní situaci na příjezdech k semaforu a přepínat semafor tak, aby byla doprava plynulejší,“ uvedl starosta Českého Těšína Vít Slováček (KDU-ČSL).

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související