V části Zlínského kraje leží na silnicích rozbředlý sníh

5. leden 2020 08:54

Zejména na Valašsku v noci ze soboty na neděli sněžilo. Silnice proto může zejména ve stinných a lesních úsecích pokrývat rozježděný nebo zmrzlý sníh.

Na východě Zlínského kraje může komplikovat v neděli ráno a dopoledne ležet na cestách rozbředlý sníh, s obezřetností musejí řidiči počítat na Vsetínsku a okolo Uherského Brodu. Ostatní vozovky v kraji jsou většinou holé a sjízdné bez větších problémů, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Teplota se ve Zlínském kraji pohybovala v neděli ráno v rozpětí minus dva stupně až dva stupně Celsia nad nulou.

Na Vsetínsku leží po nočním sněžení rozbředlý sníh i na hlavních tazích. V horských oblastech stále sněží a na inertně udržovaných vozovkách leží ujetá sněhová vrstva krytá posypem. V okolí Uherského Brodu leží rozbředlý sníh nejen na silnicích druhých a třetích tříd, ale i na hlavních tazích. I tam je zvýšená opatrnost na místě. Silnice v okresech Zlín a Kroměříž jsou ošetřeny chemicky a také tam nabádají správci silnic ke zvýšené opatrnosti.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související