Umělecká škola B-Art na si na ZUŠ Open připravila koncert i Tanec pralesa, který představí v Praze

ZUŠ B-Art dětem umožňuje poznávat a rozvíjet svůj talent. Zažívají díky ní pocit úspěchu, ať už na pódiu nebo ve třídě. Motivujeme je tak k vytrvalosti, týmové spolupráci a hlavně k chuti tvořit.

Do celostátní akce pro veřejnost ZUŠ Open, která se uskuteční na přelomu května a června, se zapojí také Základní umělecká škola B-Art Zašová s pobočkou ve Valašském Meziříčí. Čím se bude prezentovat, prozradila ředitelka školy Milada Borovičková. 

„Naše škola nabízí zatím tři obory. Hudební, literárně dramatický a taneční obor. A vyučujeme bezmála pět set dětí,“ vyjmenovala ředitelka školy. Největší zájem je podle ní o hudební obor. „Ale my máme docela propracovaný i ten taneční, protože na tom jsme začínali. Takže tam máme i první absolventky a děláme spoustu projektů,“ prozradila Milada Borovičková.

Náš taneční obor byl vybrán a jedeme v sobotu představit taneční projekt nazvaný Tanec pralesa do Senátu České republiky, kde budeme vystupovat ve Valdštejnské zahradě.
Milada Borovičková, ředitelka školy

Historie Základní umělecké školy B-Art není dlouhá. „My jsme velice mladá škola. Máme teprve sedm let,“ uvedla. Na akci ZUŠ Open se připravují poctivě. „V pátek 31. května má připraven koncert hudební obor. Účastní se toho asi padesát žáků. Bude to před Pivovárkem ve Valašském Meziříčí, blízko mostu. Je tam nádherné prostředí, a my se těšíme, že si lidé poslechnou, co si děti připravily. Ale také poté zahraje v podvečerních hodinách naše kapela pedagogů. A asi to nejdůležitější – náš taneční obor byl vybrán a jedeme v sobotu představit taneční projekt nazvaný Tanec pralesa do Senátu České republiky, kde budeme vystupovat ve Valdštejnské zahradě,“ vyjmenovala Milada Borovičková.

autor: Saskia Mišová
Spustit audio