Tvarohové koláčky od Ludmily Uherkové

Rodinný recept od naší posluchačky z Vacenovic.

Těsto:
500 g výběrové hladké mouky, 4 žloutky, špetka soli, 80 g cukru krupice, 1 kostka kvasnic, ¼ l mléka, 1sklenice oleje (dříve hořčičná).

Náplň:
1 kg tvarohu, cukr moučka, citronová kůra, 1 až 2 celá vejce, rozinky.

Postup:
Tvaroh dáme do sítka, vložíme na misku a necháme přes noc odkapat tekutinu.

Druhý den vypracujeme kynuté těsto, dáme ho do misky, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout při pokojové teplotě nad hrncem s teplou vodou.

Zapneme troubu na 250 stupňů. Z vykynutého těsta tvoříme kuličky, které plníme tvarohovou náplní. Před zabalením koláčku vložíme na kopeček náplně 1 až 2 rozinky, koláček uzavřeme a zdobíme drobenkou.

Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 10 minut.