Tradiční regionální speciality Zlínského kraje

Valašský kontrabáš, haferové knedlíky, trnky nebo frgále

Valašská kuchyně se promítá i do nabídky místních restaurací. Na jídelních lístcích tradičních hospůdek na valašsku tak najdete například Haferové knedlíky nebo Valašský kontrabáš.

V našem letním seriálu se tentokrát vypravíme na Valašsko. Jídelní lístky v tamních hospůdkách a restauracích jsou často plné názvů pokrmů, které nenabízí nikde jinde v republice.

Přesvědčila se o tom i reportérka Českého rozhlasu Zlín Gabriela Hykl, která usedla k obědu s etnografkou Lenkou Drápalovou v hospůdce Valašského muzea v přírodě. V reportáži se tak dozvíte, co se za názvy jednotlivých pokrmů skrývá a že frgál vlasně není frgál

Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat