Tradiční regionální speciality Zlínského kraje
Valašský kontrabáš, haferové knedlíky, trnky nebo frgále
Valašská kuchyně se promítá i do nabídky místních restaurací. Na jídelních lístcích tradičních hospůdek na valašsku tak najdete například Haferové knedlíky nebo Valašský kontrabáš.
V našem letním seriálu se tentokrát vypravíme na Valašsko. Jídelní lístky v tamních hospůdkách a restauracích jsou často plné názvů pokrmů, které nenabízí nikde jinde v republice.
Přesvědčila se o tom i reportérka Českého rozhlasu Zlín Gabriela Hykl, která usedla k obědu s etnografkou Lenkou Drápalovou v hospůdce Valašského muzea v přírodě. V reportáži se tak dozvíte, co se za názvy jednotlivých pokrmů skrývá a že frgál vlasně není frgál
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.