Tradiční regionální speciality Zlínského kraje

Valašská kyselica

Valašská kyselica prošla v čase mnohými proměnami. Podle tradičního receptu vaří krajovou specialitu ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Kysané zelí, brambory a uzené maso. To je základ tradiční valašské kyselice. I tato krajová specialita se ale v čase mění. Zatímco dříve ji vařily valašské hospodyňky řídkou, dnes je plná husté smetany.

Ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm přihlížela vaření reportérka Českého rozhlasu Zlín Gabriela Hykl.

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…

Jan Pokorný, projektový manažer ČRo

Jack London Tulák po hvězdách

Tulák po hvězdách

Koupit

Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.