Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Zlín Film Festival, Jízda Králů, Knihotrh nebo Kroměřížský drak

26. květen 2022

Máme pro vás tipy na fajn výlety, výstavy a akce ve Zlínském kraji nejen na víkendové dny.

Zlín Film Festival

26. května až 1. června, Zlín

Po dvou letech se do Zlína vrací filmový festival pro děti a mládež v klasické podobě. Kromě kinosálů tak organizátoři chystají také koncertní pódia, odpočinkové zóny nebo venkovní aktivity pro děti. Součástí festivalu bude bude opět Český rozhlas.  Až do 1. června tak budete moci navštívit stanoviště Českého rozhlasu soustředěné ve dvou koma modulech v parku Komenského, ale i mobilní studio Českého rozhlasu Zlín. To bude letos opět umístěno přímo v OC Zlaté jablko na náměstí Míru, kde můžete být každodenně přímými svědky živého vysílání. Podrobnější informace najdete ZDE.

Knihotrh 

24.  - 27. května + 30. května - 1. června, Vizovice + Zlín

Nákupem knih, dekorací, oblečení, starožitností, sběratelských kousků a dalšího zboží podpoříte činnost odlehčovací služby Dotek. Výtěžek knihotrhu podpoří zdvojnásobením výtěžku Nadace Divoké husy. Výtěžek bude použit na rekonstrukci kuchyně odlehčovací služby Dotek z.ú. Dobročinný knihotrh bude probíhat od 24. května do 27. května a od 30.května do 1. června v prostorách Dobročinného obchůdku Dotek na Masarykově náměstí 144 ve Vizovicích vždy od 9:00 do 16:30. Proběhne také na Festivalovém dobročinném knihotrhu v parku Komenského ve Zlíně, který pořádají Knihomilové. Jeho součástí bude 28. a 29. května od 10:00 do 19:00. 

Jízda králů Vlčnov

Čtěte také

27. - 29. května, Vlčnov

Pestré barvy krojů a koňských ozdob, zpěv, hudba, lokální dobroty i skvělé víno. To vše uprostřed kvetoucího jara – Jízda králů ve Vlčnově je velkolepou přehlídkou ryzí tradice moravského Slovácka. Program, informace pro návštěvníky i trasu Jízdy králů najdete ZDE.

Den dětí města Kroměříže

28. května od 9:30 do 16 hodin, Letiště Kroměříž

Den plný zábavy, hudby, tance i soutěží hlavně pro děti. V případě nepříznivého počasí se hlavní program přesouvá do Domu kultury v Kroměříži. K akci se připojuje také Městský útulek pro psy - Čápka Kroměříž "Dnem otevřených dveří v útulku". Ve stejnou dobu probíhá poblíž i Kroměřížský drak 2022 – 5. ročník festivalu malých dračích lodí na „Bágráku“ u letiště (podrobnosti ZDE). 

Slabikář řemesel

Slabikář řemesel 2022

Kácení Máje 

29. května od 14 do 16 hodin, Valašské muzeum v přírodě

Tradiční májová slavnost v areálu Dřevěného městečka v podání Valašského souboru písní a tanců Zákopčan. Těšit se můžete i na vystoupení Valašského souboru písní a tanců Zákopčan z Hutiska – Solance a Dechovou hudbu Horňané z Horní Bečvy.

Sto let zlínského designu

do 1. června, Zlín

Pro velký zájem byla až do 1. června prodloužena výstava, na které uvidíte designové výrobky, které nás kdysi běžně obklopovaly a pocházejí od tvůrců za našeho rogionu. První část projektu umístěna v budově č. 15 Baťova institutu. Ta historicky shrnuje období sta let vývoje průmyslového designu ve Zlíně a jeho okolí.
Druhá část expozice se nachází v nových výstavních prostorách, které vznikly v 61. budově bývalého baťovského průmyslového areálu. V této sekci představují své produkty významné firmy z regionu které se věnují leteckému průmyslu, výrobě obuvi, měřicích přístrojů, technického zařízení, ručního nářadí, nástrojů či nábytku. Ve stejné budově jsou také představeni úspěšní absolventi UTB a VŠUP.

Otrokovice - květnové akce "Do práce na kole"

Otrokovice - květnové akce Do práce na kole (2022)

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.