Těstoviny s králičím ragů

Upečený králík

Tento týden se budeme věnovat „filmovým“ receptům. A na úvod si připravíme králíka. Ten má sice jemné dietní maso, přesto se z našich talířů vytrácí. A to je škoda. Dá se z něj totiž připravit spousta zajímavých pokrmů. Pokud se vám králík na česneku nebo smetaně už přejedl, zkuste si připravit těstoviny s králičím ragú. Rozhodně vám nezaberou více času a pochutnají si na něm i ti, kteří neradi obírají kosti.

Budete potřebovat:

1 králík (naporcovaný)

2 mrkve

kousek celeru

1 menší petržel

2 cibule

3-4 stroužky česneku

500 ml vývaru/vody

500 g pasírovaných rajčat

bobkový list

oregano

sůl, pepř

Postup:

1. Připravíme si vhodnou nádobu, kterou lze použít na sporáku i v troubě.

2. Králíka osolíme a opepříme. Rozehřeme olej a maso zprudka opečeme s obou stran.

3. Dáme ho stranou a ve výpeku opečeme nahrubo nasekanou cibuli, česnek, mrkev, petržel a celer.

4. Jakmile se zelenina rozvoní, vrátíme zpět maso, zalijeme vývarem a rajčaty, přidáme bobkový list a oregano a zakryjeme poklicí.

5. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů zhruba na 60-80 minut.

6. Poté králíka vyndáme z omáčky, opereme maso a nahrubo nasekáme. Promícháme s omáčkou, kterou dle potřeby dochutíme, a podáváme s těstovinami a nasekanou zelenou petrželkou.